Tram in het zonnige Lissabon
Persoonlijke ontwikkeling
Persoonlijke ontwikkeling
08/12/2022
3 min
0

Portugal

08/12/2022
3 min
0

Verhuizing naar Portugal

Afgelopen jaar (schooljaar 2021-2022) heb ik veel meegemaakt en veel nieuwe dingen geleerd. Met veel motivatie was ik dit schooljaar begonnen op het Wiringherlant als onderwijsassistent, elke week woensdag tot en met vrijdag vroeg uit bed, maar dat was het zeker waard. De leerlingen op het Wiringherlant brachten veel energie met zich mee en dat sprong ook vaak op mij over.

Tijdens het werken, ben ik gaan werken aan mijn eigen bedrijf, The Learning Family (december 2021). In eerste instantie had ik een ander bedrijf, zoals velen van jullie weten, genaamd Quinten’s Bakery. Ik merkte dat dit teveel tijd en energie van mij vroeg en had uiteindelijk besloten om dit bedrijf om te zetten, naar een bijlesbedrijf. The Learning Family, gespecialiseerd in wiskunde en rekenen.

Het werk verliep voorspoedig en begon ook langzamerhand klanten te krijgen via mijn bedrijf. Ook het marketingteam dat ik heb opgesteld, hebben mij afgelopen tijd goed geholpen, om mijn bedrijf via flyers te verspreiden. Hier ben ik erg trots op en de meesten zullen mij aankomende tijd ook nog verder helpen. Ook blijft er nog altijd een radiospotje van The Learning Family op FlameFM te horen.

Deze combinatie van werken verliep mij prima. In de vakanties en de dagen dat ik vrij was heb ik ook kunnen reizen en veel van de wereld kunnen zien. Dit jaar heb ik tot nu toe al 13 landen bezocht. Het meeste in Europa, op Turkije na, want wat de meeste mensen niet weten, is dat het overgrote deel van Turkije bij Azië hoort. Veel nieuwe culturen en mensen leren kennen, dat heeft mij nu gebracht tot de persoon die ik nu ben geworden met een verbreed wereldbeeld.

Rond de meivakantie, had ik een nieuwe opgave, wat ik volgend schooljaar ga doen en hoe ik The Learning Family verder wil laten groeien. Toen kwam ik een advertentie tegen op Facebook, wonen en werken in het buitenland. De kans om voor een langere tijd in het buitenland te zijn, om de cultuur echt tot je te nemen en de kans te krijgen om op de juiste plek een nieuwe taal te leren kennen, sprak mij volledig aan. Ik solliciteerde voor een nieuwe functie in Lissabon, binnen 24 uur kreeg ik het eerste telefoontje over mijn sollicitatieprocedure en voor ik het wist was ik aangenomen.

Voordat ik naar Lissabon kon gaan, heb ik als eerste mijn baan op het Wiringherlant afgerond. Daarom had ik er voor gekozen om 3 augustus uit Nederland te vertrekken, om mij optimaal voor te kunnen bereiden, op dit nieuwe avontuur. Op het Wiringherlant heb ik een paar fantastische laatste weken meegemaakt. Vooral de activiteitenweek, waarin ik met verschillende klassen mee kon gaan naar Walibi. Dat was een fantastische dag met een geweldige waardering van de leerlingen, die ik terugkreeg met een hele bus, waarin ‘’Quinten Bedankt’’ werd gezongen en daarna een groot applaus werd gegeven. Dat was toch wel echt een kippenvelmoment.

En dan is het eindelijk zover, ik heb dit geschreven een uur voordat ik land op het vliegveld van Lissabon, waar ik wordt opgehaald door het ontvangstcomité van het bedrijf waarvoor ik ga werken. De voorbereidingen verliepen naar mij inzicht voorspoedig thuis. Goed afscheid kunnen nemen van familie en vrienden.

Minimaal voor een jaar weg, dat is niet niks, je weet niet of het werk wel echt zo leuk is, als dat je van tevoren dacht, maar dat is nog het minst belangrijk voor mij. Het meest belangrijke is, om te genieten van deze ervaring en het beste ervan te maken. Met nieuwe mensen om je heen, maar ook om lekker alleen te genieten. Ik wil iedereen bedanken, die mij allemaal succes hebben gewenst met dit uitzonderlijke avontuur.


The Learning Family

The Learning Family, zal ook vanuit Lissabon verder functioneren. Hierin gaat een nieuwe balans opgemaakt worden en wordt er begonnen met een nieuwe frisse start aan het begin van het schooljaar (2022-2023). Door een nieuwe partnership met Lean Community, openen er weer nieuwe mogelijkheden voor The Learning Family. Daarover later meer in nieuwe updates. Over deze samenwerking is meer te lezen op de website. Qua resultaten kan ik vermelden dat de website 80,3% meer is bezocht in Q2 2022 in vergelijking met Q1 2022. Een mooie groei en een mooi resultaat.

Dus nu eerst lekker genieten, de stad verkennen en vakantie houden de aankomende dagen en dan volop aan de slag volgende week met de eerste trainingen.

Nogmaals iedereen bedankt voor jullie support!

 Met vriendelijke groet,
 Quinten Mereboer
 Eigenaar - The Learning Family

Reacties